PMA Landscape Architects Ltd.

Sibelius Playground

Play

Social

Sibelius Square revitalization project is an exciting example of the new collaborations between communities and the City of Toronto in governing public space. The deep involvement of the community in the shared open space is revealed in this project as a creative resource and a guiding force.

 

The playground redesign included a junior and senior playground space. Many of the features (the climbing wall, rope bridge, and look-out) were custom designed for Sibelius Square playground. Natural materials such as sand, wood, and stone were used through-out the playground. Curved, stone walls contain the space and create small spaces for both parents and children to socialize.

  • Toronto, ON
  • 0.4 ha / 1 acre
  • Public Park

junior playground

senior playground swing

climbing wall and rope structure

natural water play area

stone walls

© PMA Landscape Architects Ltd. 2017